Adım Adım WordPress Kurulumu
Hosting sağlayıcılar tarafından yardım menüsünde anlatılan ancak çok fazla açıklayıcı bilgi verilmediği gibi, destek hizmeti almak istediğinizde de çok yoğun olmaları sebebi ile hemen dönemeyen ekipleri beklememeniz adına bu yazımda sizlere WordPress Kurulumunu anlatmak istedim.
WordPress Kurulumu hostinge göre değişiklik göstermez. Öncelikle kayıtlı bir alan adınızın olması gerektiğini belirtmek isterim.
1. Burayatıklayarak wordpress resmi web sitesinden son sürümü bilgisayarımıza indiriyoruz.
2. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra dosyamızı masaüstüne taşıyalım ve sıkıştırılan dosyayı zip arşivinden masaüstüne çıkaralım.
3. Şimdi ise WordPress kurulumuiçin dosyalarımızı FTP alanımıza aktaralım ve kuruluma başlayalım. Bu yükleme için en iyi FTP uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
FTP bilgilerine müşteri paneli, hosting paket yönetimi altından ulaşabilirsiniz.
4.Şimdi ise sitemize giriş yapalım giriş sağladığımızda karşımıza bir hata çıkabilir bir config dosyamız olmadığından verilen bu hatayı dikkate almanıza gerek yok “Bir ayar dosyası oluştur” butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz.
Müşteri Paneli > Hosting Yönetimi > Kontrol Paneli > Veritabanı Yönetimi > Yeni Veritabanı adımlarını kullanarak wordpress dosyalarını aktardıktan sonra kullanacağınız veritabanını oluşturabilirsiniz.
FTP’ye giriş yaptıktan hemen sonra wordpress içeriğinizin olacağı puplic- html dosyasının içerisine indirdiğiniz zip dosya içeriğini atmanız yeterli olacaktır.
Bilgiler doğru girildi ve “Gönder” butonuna tıklanıldı ise karşınıza kurulumun başarı ile tamamlandığını sizinde sitenizi özelleştirmeniz gerektiğini belirtilen bir sayfa ile karşılıyorsunuz. “Kurulum Yap” butonunu kullanarak işleme devam edebilirsiniz.
Tabloyu ön eki alanına wp_ ( kullanıcı adınızı yazabilirsiniz)
Yukarıdaki işlemleri tamamlandıktan sonra WordPress’in başarılı bir şekilde kurulduğu ile ilgili bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz.
WordPress Yönetim Paneline ulaşabilirsiniz. veya adres çubuğuna sitenizin sonuna /wp-admin/ veya /wp-login.php yazarak giriş yapabilirsiniz.
Son olarak sitenize giriş sağladığınızda halen “BU SAYFA SERVİS SAĞLAYICINIZ TARAFINDAN HOST EDİLMEKTEDİR” uyarısı ile karlılaşmaktaysanız , FTP alanınızdan “httpdocs” klasörü içerisinde bulunan “index.html” sayfasını silmeniz yeterli olacaktır.
Keyifli kullanımlar dilerim.
M.Saim GÜCÜK sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.